lördag 17 november 2012

Prematurbarnens dag

... 17 November.

Den 9 mars föddes ju våran lilla prematur hon var inte super tidig då dom lyckades hålla kvar henne i magen tom v 35+6
men ut kom en liten tös på 1818g och 43 cm...
Idag är hon 3,5 å hon e så klok å lillgammal å har alltid varit det.
Idag mäter hon ca 99cm till sina 12 kg !!

Förra året denna tiden fick jag en liten present av min vän Harriet
en liten pin .... den sitter på min vinterjacka <3

hittade denna tänkbara jämförelse, å det gäller inte bara prematurer utan hur det kan vara att få barn överlag...
VÄLKOMMEN TILL HOLLAND…

När du väntar barn är det som att planera en fantastisk semester – till Italien. Du köper en packe resehandböcker och sätter igång med att planera vad man skall uppleva och se. Colosseum, Michelangelos staty David, Venedigs gondoler. Du kanske lär dig några användbara fraser på italienska. Allt är väldigt spännande. Efter några månader av otålig väntan kommer slutligen den stora dagen. Du packar väskan och ger dig iväg. Efter några timmar landar planet.

 Flygvärdinnan kommer in och säger: ”Välkommen till Holland!” 
”HOLLAND?” säger du. ”Vad menar du med Holland? Jag är bokad till Italien! Det är meningen att jag skall vara i Italien. Jag har hela mitt liv drömt om att resa till Italien.” Men det har skett en ändring i resvägen. De har landat i Holland och du måste stanna där. 
Det är viktigt att förstå, att du inte har komit till ett förskräckligt, motbjudande, smutsigt ställe, fyllt av fattigdom, svält och sjukdomar. Det är bara till en annorlunda plats. Så du måste ge dig ut och köpa nya resehandböcker. Och du måste lära dig ett helt nytt språk. Och du kommer att träffa en helt ny grupp med människor, som du aldrig annars skulle mött. 
Det rör sig bara om en annorlunda plats. Det går lite saktare än i Italien. Men då du varit där ett tag och hämtat andan, ser du dig omkring och börjar märka, att Holland har väderkvarnar. Holland har tulpaner. Holland har till och med Rembrandt. Men alla du känner reser fram och tillbaka till Italien och alla skryter om hur fantastiskt underbart de haft där. Och under resten av ditt liv kommer du att säga: ”Ja, det var meningen att jag också skulle dit. Jag hade planerat det.”
Och denna smärta kommer aldrig, aldrig försvinna, därför att saknaden av drömmen är en väldigt betydelsefull saknad. Men om du tillbringar resten av ditt liv med att sörja att du inte kom till Italien, kommer du aldrig att bli fri så du kan njuta av de fantastiska, underbara upplevelser, som Holland har att erbjuda.

ca 1 dygn gammal ca 1700g ...

3,5 år första dagis fotot 99cm lång ca 12 kg :)

Att bli förälder oavsett om det e 1:a barnet eller 3:dje barnet är en stor omställning å det blir aldrig riktigt som man tänk det, men isf att tänka för mkt så NJUT ! Tiden rusar förbi så fort ändå, visst nätterna kan vara jobbiga vem blir inte tokig av för lite sömn?Det kan vara skrik/trots/bråkMENefter regn kommer solsken, bara att det dröjer lite längre ibland och vissa gånger ser man det inte direkt heller :)Annars har vi haft en mysig lugn dag i morron ÄNTLIGEN får jag sova, har ju inte blivit mkt av den varan i veckan så jag sska sova sova sova :D


äskar att bygga duplo

ska bygga ett hööööögt torn..

ända upp till taket :)

då det ramlade fick man börja om...

dålig bild men ett litet "prematurbarns pin" tack harriet <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar